Raw brownies

Häromdagen slängde jag ihop fantastiskt goda brownies inspirerade av detta recept. Jag har fuskat lite med att ha i kaffe för godare smak så de är inte helt raw om man är strikt men fantastiskt goda och fullspäckade med energi och nyttigheter. Jag hade även i lite solrosfrön för att öka järninnehållet. :) Ett perfekt mellanmål tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

De är gjorda i två lager, själva kakan gjord på nötter, dadlar och rå kakao och så ett lager “frosting” gjord på banan, honung, rå kakao och hasselnötssmör.

Ingredienser

Botten

2,5 dl urkärnade dadlar

2,5 dl blandade valnötter & mandlar

lite solroskärnor

0,5dl rå kakao

1 kopp kaffe (klassisk liten kaffekopp)

Frosting

2 mogna bananer

1,2 dl rå kakao

4msk hasselnötssmör

4msk honung

Tillagning

Mixa nötter med dadlar och kakao i en mixer. Tillsätt kaffe så att det får lagom kletig konsistens. Bred ut i en lagom stor form som går att frysa. Mixa ingredienserna till frostingen och bred på ovanpå. Ställ in i frysen i minst en halvtimme innan de skärs upp och serveras. Förvara överblivna brownies i frysen och ta fram precis innan de ska ätas!

Föregående post
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Chris

   /  11 februari, 2013

  Gott! :D frostingen var nice!

 2. Verkade som en toppgrej att prova!

 3. Kul! Min syster har utnämnt dessa brownies till de godaste hon ätit, alla kategorier. Wow!

 4. Chris

   /  6 mars, 2013

  Nä nu är det dags att göra dem igen! :D Om man ska vara riktigt petig så hindrar både choklad och kaffe att man tar upp järnet, så egentligen kanske man ska skippa kaffet och använda carobpulver istället för kakao, men nu är jag petig. Det här är mycket godare säkert! Tack för ett superbra recept.

 5. Gott! Är det okej om jag länkar till dig från min blogg? :)

 6. Självklart är det ok!

 1. Delikata jordnötsbitar | Sara skriver
 2. MER NYTTIG BROWNIE! | PT-Fia