Delikata jordnötsbitar

Nike har fått röda pluttar i hela ansiktet som kliar och skorvar sig. Barnmorskan tror att det är hormonplitar men tyckte att jag kunde testa att utesluta choklad ur min kost. Känns som en standardlösning och tar inte hänsyn till det faktum att jag hittills ätit choklad utan att det gett några symptom. “Ät hellre sega råttor” var hennes kommentar. Uppenbarligen vet hon inte vad hon begär! Choklad är ju en treat som jag verkligen unnar mig, även nu när jag försöker komma i form efter graviditeten. Jag har alltid en plåt raw brownies stående i frysen då jag tycker det är ett bra fika/unna mig alternativ och godare än i princip allt annat jag kan komma på! Nåväl, vad gör man inte för det lilla livet? För att ändå ha nåt snack när sötsuget faller på så slängde jag ihop dessa jordnötsbitar som postades på en av mina favoritmatbloggar härom dagen. Vad blev min dom? Mycket smaskiga och kommer definitivt att slinka ner, smakar lite som snickers men de ersätter tyvärr inte choklad för mig. Jag fortsätter leta efter ett bra subsitut. Var försiktig med hur många du stoppar i dig, de är extremt rika på energi och passar alldeles utmärkt som energibar under eller efter träning!

Föregående post
Lämna en kommentar

6 kommentarer

  1. Inser att de ser ut som köttfärsbiffar:)

  2. Hej du! Har du testat carob? Är lite åt chokladhållet (men man kan inte förvänta sig Marabou direkt). Min syster upptäckte att hon fick utslag av choklad så hon testade att köra på högre kakaohalt vilket funkade för henne. Rå kakao (utan mjölk,socker etc) eller kakaosmör kanske annars skulle kunna vara ett alternativ ;-) finns kakaopulver som är raw också

  3. Vad roligt att du börjat blogga lite igen. Jag blir alltid så sugen på att baka och laga mat när du skriver om allt kul du hittar på i köket. Jag ska bara bli bättre på att faktiskt göra det också!

  4. Kul att höra Johanna! Nu får jag anledning att fortsätta lite med bloggandet, ibland vet man ju inte ens om nån läser det man skriver:)

  5. Hej Cecilia! Jag har faktiskt aldrig testat carob fast jag känner till det. Rå kakao använder jag dock i massor:) Nu har jag dock uteslutit att det var choklad som orsakade utslagen på Nike så nu kan jag gå banans igen med kakao till min lycka!

  6. Lisa

     /  19 februari, 2013

    Tänkte precis som kommentatorn ovan tipsa om carob. Det smakar kola-aktigt och, även om du nu inte utesluter kakao, så är det intressant att baka med/ha i smoothies/vad som helst tycker jag! Man kan blanda kakao-carob eller köra bara på carob, men om jag ersätter det i något chokladrecept minskar jag alltid mängden carob pga dess starka och söta smak. Hoppas du kanske prövar det ändå :)